Proč se v kosmetice používá kyselina mléčná?

Když vidíme názvy kyselin v kosmetice, dostáváme strach - způsobí to podráždění nebo nepříjemné pocity na pokožce? Snad jen kyselina mléčná je vnímána jako relativně neškodný „zástupce“ kyselin.

Vzniká při mléčné fermentaci, uvolňuje se při aktivní svalové práci po fyzické aktivitě a je součástí přirozeného hydratačního faktoru pokožky.

Na rozdíl od AHA kyselin nemá kyselina mléčná exfoliační účinek, ale dobře hydratuje. Proto se stejně často používá jak v externích produktech při léčbě dermatologických onemocnění, tak v každodenní péči. Jedná se o téměř univerzální složku pro pokožku, která řeší problémy spojené s dehydratací – odstraňuje suchost a napjatost.

Kyselina mléčná také pomáhá při odstraňování pigmentací – po akné a při pigmentaci související s věkem.

  • Line Repair Hydra Peeling s kyselinou mléčnou je produktem číslo 1 v domácí péči o problematickou, citlivou pleť se sklonem k růžovce. Klidně ho můžete použít i na stárnoucí pleť. Peeling obsahuje 10% kyselinu mléčnou, dále výtažky z lékořice a kyseliny citronové, které zesvětlují pigmentové skvrny na pleti a dodávají jí rovnoměrnou zářivou barvu a pěstěný vzhled. Extrakt z vilínu a brokolice zabraňuje podráždění, zklidňuje a obnovuje pokožku.

Peeling lze používat pravidelně 1-2x týdně. Aplikuje se na čistou pokožku a nechá se na pleti 3-5 minut, poté se smyje vodou  pokojové teploty.

Maska má mnoho účinků: uklidňuje, má protizánětlivý účinek, vyrovnává tón pleti - to vše nelze dosáhnout bez zvlhčovačů ve složení. A nejlepší z nich je naše kyselina mléčná. Všechny složky produktu působí synergicky, vzájemně se doplňují a zesilují svůj účinek.

Masku se doporučuje používat pravidelně – 1-2x týdně. Aplikujte na vyčištěnou pleť (nejlépe po peelingu) v rovnoměrné vrstvě po dobu 10-15 minut. Opláchněte teplou vodou.