Jaro v kosmetické taštičce

Cítíte příchod jara? Příroda je úžasná v jakémkoliv svém projevu – což se o pleti říct nedá.

Po chladné zimě a velmi časném jaru může pokožka čelit problémům, jako je zvýšená citlivost, suchost, zvýšená pigmentace a exacerbace zánětu. Potřebuje antioxidanty a složky posilující lokální imunitu.

Připravili jsme pro vás TOP 15 přípravků, které si snadno poradí s typickými jarními problémy a plní své úkoly rychle a efektivně.

Pro svěžest vyzkoušejte tonikum

Není náhodou že se Osvěžující tonikum BioPhyto dostalo mezi naše top přípravky, protože mnoho lidí na jaře přemýšlí o toniku. Smíšená pleť ho „zbožňuje“, je jako kouzelník – v případě potřeby ji zmatňuje, v případě potřeby hydratuje. Klidně ho zařaďte do péče o mastnou pleť a pleť se sklonem k akné. Tonikum snižuje výskyt suchosti a zlepšuje účinek následujících přípravků. 

Péče do hloubky se sérem

Jaro je ideální čas zařadit sérum do vaší domácí péče. Po zimě unavenou pleť vyživí vitamíny a eliminuje pocit suchosti, který se často vyskytuje i u mastné pleti.

 

Redukce pigmentace

Sérum pro korekci pigmentace ILLUSTRIOUS - pomůže, pokud na jarní sluníčko hned reagujete a také pokud jste v zimě měli rádi peeling, po kterém se pokožka stala citlivou na ultrafialové záření. Sérum snižuje tvorbu pigmentu a odstraňuje stávající skvrny.

Boj proti zánětu

Comodex Hydratační regenerační sérum je nepostradatelné, když se objeví „nezvaní hosté“ v podobě akné – na jaře se může stejně jako mnoho jiných onemocnění zhoršit. Sérum působí protizánětlivě, rychle odstraňuje loupání a podráždění, dobře hydratuje a obnovuje suchou, mastnou pleť.

TIP!

Příčin jarního zhoršení akné může být mnoho, jedním z nich je nadbytek kyselin v domácí péči, který může způsobit podráždění pokožky. Objevují se na ní mikrotraumata, kterými se odpařuje voda, a dostáváme suchou pokožku a „vstupuje“ do nich patogenní mikroflóra, což vede k zánětu.

Prevence glykace

BioPhyto Hydratační sérum Přítažlivost je vaším věrným přítelem v prevenci stárnutí pleti v důsledku glykace. Pokud k tomu dojde, kolagen přestává plnit svou funkci, ničí se a objevují se známky stárnutí – matnost, vrásky a ochablost. Sérum rychle obnovuje pevnost a pružnost pokožky a vyrovnává pleť.

TIP!

Pokud jste to v zimě přeháněli s cukrem, zkuste situaci napravit na jaře: snižte množství cukru ve stravě a pokud máte chuť na sladké, sáhněte po menším množství - pleť si s pomocí séra snadněji poradí s malým množstvím, které se dostane do kůže.

Intenzivní hydratace

Začátkem jara se i normální pokožka často vysuší – to je způsobeno změnami venkovních teplot a suchým vnitřním vzduchem (kvůli stále běžícímu topení) a v důsledky radovánek na sněhu: po lyžování nebo snowboardingu, je pokožka na obličeji téměř ve 100 % případů popraskaná a suchá.

Na záchranu přijdou tři séra CHRISTINA:

Hydratační sérum Theraskin s kyselinou hyaluronovou - pro hydrataci a omlazení. Rostlinný svalový relaxant obsažený v séru, snižuje tvorbu vrásek.

Ochranné sérum Nutrient Bio Shield – pro zvýšenou citlivost a suchost. Komplex regulátoru Microbiota pomáhá obnovit kožní mikrobiom, čímž snižuje citlivost a zvyšuje schopnost regenerace. Chrání pleť před digitálním stárnutím.

Detoxikační sérum proti stárnutí Muse - pro matnou pleť a suchou pleť. Detoxikační peptidový komplex zvyšuje schopnost vlastního antioxidačního systému pokožky odolávat stresu, čímž zlepšuje pleť.

    

Masky CHRISTINA

Na jaře chceme v obnově držet krok s přírodou a nejúčinnějším a nejrychlejším způsobem, jak toho dosáhnout, je maska. Výsledek masky je viditelný již po prvním použití! 

Muse Maska krásy – nemusíte si vybírat mezi výživou a hydratací – má obojí! A také minerály, které pleť dělají krásnou a vyhlazenou.

BioPhyto Revitalizační maska - masku na bázi jílu zvolte, když chcete všechno najednou: snížit zánět, zlepšit pleť a snížit účinky glykace – díky ceramidům a extraktu z akácie.

Line Repair Hydra Ultra - hydratační maska s orchidejí a Anti-age hydratační maska ForeverYoung dodávají pleti hydrataci. Pleť dobře zklidňují a omlazují. Zvláštností obou masek je, že je můžete nechat působit přes noc a ráno se probudit se svěží, mladistvou tváří.

TIP!

Masky dobře přitahují a rozvádějí velké množství vody, takže když sedíte nebo stojíte, přebytečná voda stéká dolů, a když ležíte, stéká do přirozených prohlubní na obličeji, očního okolí. Proto je třeba masku aplikovat dvě hodiny před spaním.

Denní ochrana

Jarní slunce svou intenzitou lže, proto během dne nezapomínejte obličej chránit před UV paprsky. Zde přijde na pomoc další strážce krásy - denní krémy. Milují vás natolik, že jsou připraveni vystavit se slunci, abyste si mohli užívat krásu a zdraví své pokožky.

Unstress Denní krém s probiotiky a SPF 15 je voňavý (díky plumérii) ochránce, který zklidní každou pleť – aknózní i citlivou a suchou. 

Line Repair Nutrient Denné krém s bakuchiolem SPF15 obsahuje rostlinný analog retinolu, ale bezpečnější. Na rozdíl od retinolu, který je citlivý na světlo, lze bakuchiol používat během dne, včetně těhotenství a kojení. Účinky jsou podobné a jsou pozorovány na všech frontách: viditelné omlazení, zlepšení textury pleti, snížení zánětů v důsledku akné atd.

ForeverYoung Ochranný hydratační krém SPF 15 je „odvážný bojovník“, který nejen chrání, ale také omlazuje. Peptidy v jeho složení snižují tvorbu a hloubku již viditelných vrásek.

TIP!

Vzhledem k tomu, že jarní slunce může být zrádné a může způsobit hyperpigmentaci, nebojte se vzít produkt s mírně vyšší úrovní ochrany, než je doporučeno – řekněme SPF 25.

   

Večerní péče

Line Repair Hydra Výživný krém s ženšenem - můžete jej jednoduše vzít jako základ nebo zkombinovat s jiným přípravkem, například krémem s kyselinami a retinolem.

Preferujete ve své péči jeden univerzální krém? Ráno ho pak aplikujte pod make-up s SPF ochranou a večer použijte samostatně. Ženšenový extrakt - hlavní složka krému, známá v medicíně a kosmetologii jako všelék na mnohé problémy - zvyšuje odolnost pokožky vůči negativním vlivům vnějšího prostředí. A vitamin C ve 2 formách funguje jako antioxidant a rozjasňuje pleť.

Změňte svou jarní péči k lepšímu a nechte svou pleť na jaře zářit zdravím, nasytit se vlhkostí a dopřát vám jen pozitivní překvapení!