Co suchá pleť opravdu potřebuje?

Suchá pleť nebo pleť náchylná k suchosti se často zdá být na povrchu dokonalá. Ale jen její majitelé vědí, jak náročná a rozmarná je suchá kůže. Drobná chyba v domácí péči ji může stát zdraví. Řekneme vám, jak správně pečovat o suchou pleť.

Není to jen suchá pleť, která má problém se suchostí. Normální, smíšená a dokonce i mastná pleť se může stát příliš suchou.  Pokud se nenaučíte číst SOS signály vaší pleti včas, budete se muset vypořádat s následky suchosti - olupováním, napjatím, podrážděním, zarudnutím a cévní reakcí.

Mám si čistit obličej nebo ne? 

Mnoho lidí se domnívá, že je nežádoucí čistit si obličej se suchou pokožkou, protože voda a čisticí prostředky pokožku velmi vysušují a dráždí a vyčerpávají zásoby mastných kyselin. To není pravda – čistit si obličej je v pořádku, ale používejte jemné čisticí prostředky a nevystavujte obličej horké vodě. Zvýšená teplota způsobuje odpařování vlhkosti z povrchové vrstvy pokožky, v důsledku čehož se stává suchou a citlivou.

Závěr: používejte jemné čistící produkty - mléko, micelární mléko, pěnu, gel nebo tonikum. Například: Line Repair Glow Hydratační micelární mléko.

Alkohol a abraziva

Odstraňování starých buněk peelingem je také nežádoucí pro suchou pokožku. Vybírejte jemné přípravky bez alkoholu, gomáž a peelingy s nízkou koncentrací. Například: Line Repair Glow Okysličující peeling

Nízká úroveň hydratace

Nezapomínejte na hydrataci! Denně používejte hydratační séra a krémy.

Závěr: vyberte si produkt - sprej nebo sérum, pro hydrataci pokožky. Například: Line Repair Nutrient Hydratační mlha Superfood

Hodně lipidů

Další mylná představa pro ty, kteří mají suchou pokožku. Mnoho lidí věří, že v domácí péči si musíte vybrat krémy s mastným a hustým složením, protože věří, že to posílí ochrannou bariéru pokožky a zabrání tvorbě vrásek. To je mylná představa: pro pohodlí a zdraví suché pokožky stačí krém se střední texturou, který se aplikuje pravidelně - ráno a večer. Výběr víceúčelového krému: Intenzivní hydratační krém Forever Young.