Jak vybrat sérum pro pleť 50+

„Věk je jen číslo,“ všichni bychom rádi viděli potvrzení této fráze ve svém odrazu v zrcadle, ale bohužel nelze stárnutí zvrátit.

Ale je tu také dobrá zpráva: můžete vypadat mladší, než jsou čísla v pasu, pokud včas přijmete nezbytná opatření: začněte navštěvovat kosmetičku, nechte se vyšetřit specialisty a pravidelně používejte péči proti stárnutí.

Stárnutí pleti

Každý věk má své vlastní charakteristiky výběru a používání produktů péče o obličej a závisí na aktuálním stavu pokožky. Například do 25 let, pokud netrpíte akné, stačí pleť pravidelně čistit, hydratovat a chránit. Tady je ještě brzo myslet na věk, ale je lepší začít pečovat o kvalitu a pohodlí své pleti už od mládí.

  • 25-35 let Objevují se první známky stárnutí: pleť ztrácí vlhkost, mění se její struktura a tón. Péče by se proto měla zaměřit na zvlhčení, stabilizaci ochranné bariéry a stimulaci krevního oběhu. Vybíráme produkty s komponenty, které odpovídají těmto úkolům.
  • 35-45 let Péče o pleť ve 40 letech je stejně snadná jako ve 25. Jediné, co musíte vzít v úvahu, je ztráta tonusu, ztenčení pleti, změny kontur obličeje, vrásky, záhyby a pigmentace bude vyžadovat zodpovědnější přístup k výběru produktů péče o pleť. To je přesně ten případ, kdy můžete využít anti-aging péči pro mladou pleť přidáním anti-aging sér, masek a peelingů.

  • 45-50 let a více V tomto věku jsou již vlivem hormonálních změn v těle známky stárnutí výraznější: ovál obličeje ztrácí jasnost, mizí objemy a jsou viditelné nedostatky tukové tkáně. Kůže je nerovná, hrubá nebo uvolněná, ochablá, suchá, vrásky se stávají ještě výraznějšími, objevují se stařecké skvrny, rozšiřují se kapiláry a objevují se žilky. V péči o obličej po 45 letech kosmetologové doporučují zavést produkty proti stárnutí s aktivními stimulujícími složkami: přírodní zvlhčovače (kyselina hyaluronová), vitamíny, antioxidanty, aminokyseliny, peptidy, retinol a AHA kyseliny.

 

Péče o stárnoucí pleť

Domácí péče o zralou pleť obličeje také nebude nic složitého, zvláště pokud se při výběru kosmetiky budete opírat o doporučení vaší kosmetičky. Hlavní v péči o jakoukoliv pleť je pravidelnost, každodenní péče ráno i večer. S takovým zodpovědným přístupem doma i po 40 můžete okamžitě zlepšit svou pleť. Stimulací metabolických procesů a nasycením pokožky složkami, jejichž produkce s věkem klesá (a na kterých závisí její zdraví a mládí), produkty s označením anti-age zpomalují stárnutí pleti.

Účinné sérum 50+

V péči o stárnoucí pleť 50+ jsou velmi oblíbené přípravky navracející elasticitu. Drsná, nerovná a někdy i suchá pleť potřebuje okamžitý komfort a výživu – a ne vždy je řeč o krémech. Mnoho žen volí fluidní séra, která pokožce dodají nejen hydrataci, hebkost a hladkou texturu, ale také silnou bázi proti stárnutí.

Například Wish Omlazujicí sérum je univerzální lék na stárnoucí pleť. S jeho pomocí je pleť okamžitě hydratovaná a zjemněná, okamžitě vyplňuje nerovnosti a vrásky. 
Při pravidelném používání ráno a večer se pod vlivem anti-agingových složek séra pokožka stává elastickou, stimuluje se tvorba kolagenu a elastinu a urychluje se regenerace buněk.
Sérum je navíc bohaté na antioxidanty a zesvětlující složky, které zabraňují vzniku pigmentace související s věkem. S ním vrátíte svému obličeji krásu a přitažlivost.