5 chyb při používání séra a krému

Pleťový krém a sérum jsou v péči o pleť často zaměňovány. Odtud přicházejí chyby při používání, na které se dnes podíváme podrobněji:

1. Omyl: sérum a krém jsou to samé

Sérum spousta lidí ráda používá místo všeho. Krém ale i sérum přispívají k procesu zlepšování kvality pleti.

Sérum obsahuje koncentrovanější dávku účinných látek včetně hydratačních faktorů. Rychle vyživují pokožku vlhkostí a uvolňují své blahodárné vlastnosti.

Krémy obsahují lipidy, oleje, ceramidy a další aktivní přísady. Účelem krému je pokrýt vnější část pokožky a vytvořit ochrannou bariéru.

Fakt: sérum a krém jsou dva různé přípravky, které jsou nezbytné v komplexní péči o pleť.

2. Omyl: postupnost aplikace

Péče o pleť bude správná, pokud vezmete v úvahu její fyziologii. Sérum a krém se používají k vytvoření hydrolipidového pláště. Sérum rychle nasytí vrchní vrstvu pokožky vlhkostí a zklidní ji, zbývá jen uzavřít vytvořený efekt lipidovým základem - krémem. Zabraňuje odpařování vlhkosti a dodatečně hydratuje pokožku.

Jak na to správně: krok za krokem, aniž by se kroky vzájemně mísily. Nejprve naneste sérum a poté, ujistěte se, že se vstřebalo, naneste krém na navlhčenou pokožku. Komponenty séra lépe pronikají do pokožky, jsou-li „uzavřeny“ krémem.

3. Omyl: suchá aplikace

Krém nebo sérum nanesené na suchou pokožku se vstřebává mnohem pomaleji. Z tohoto důvodu dochází k pocitu napjatosti a „nedostatku“ produktu a nakonec používáme více kosmetiky, než pokožka potřebuje.

Jak na to správně: Naneste sérum a krém na navlhčenou pleť, která byla předtím očištěna od mastnoty a nečistot.

4. Omyl: Příliš málo nebo příliš mnoho

Při aplikaci produktů péče o pleť často neměříme jejich množství – nalijeme si na obličej loužičku séra a pak nevíme, kam ho dát. Výsledkem je, že přebytek odstraníme ubrouskem nebo naneseme krém na sérum, které se ještě nevstřebalo. V prvním i druhém případě je aplikace na obličej nesprávná.

Z tohoto důvodu existuje pocit filmu a touha rychle se zbavit nepohodlí.

Jak na to správně: množství séra a krému na 1 aplikaci je 0,5 -1 ml.

5. Omyl: nesprávný výběr

Sérum a krém by měly být vybírány podle typu pleti, věku a potřeb. Tyto dva produkty by měly fungovat v těsném tandemu, vzájemně zesilovat své účinky a nezpůsobovat pokožce problémy.

Naše tipy:

při známkách suchosti a napjatosti by pleť měla dostávat více hydratačních složek – zvolte sérum a krém s hydratačním a výživným účinkem střední nebo středně husté textury: Sérum BioPhyto Hydratační sérum Přítažlivost a BioPhyto Denní krém "Absolutní ochrana" SPF 20.

mastná pleť potřebuje séra s hydratačními a mazoregulačními účinky, krém – lehká textura: Comodex Sérum s antibakteriálním působením a Comodex Ochranný tónující krém SPF 20.

stárnoucí pleť potřebuje bohatší složení – kyselinu hyaluronovou, anti-aging komplexy a speciální složky pro pružnost. Je lepší volit emulzní séra a krémy proti stárnutí se střední texturou: Forever Young Omlazující sérum a Forever Young Ochranný krém SPF 25.