Co je BAKUCHIOL a jak je pro pleť prospěšný?

Denně používáme denní krémy pro hydrataci pokožky a posílení ochranné bariéry, včetně těch proti ultrafialovému záření. V podstatě s jejich pomocí vytváříme štít před negativními faktory prostředí.

Pokročilé uživatelky kosmetiky věnují pozornost také přítomnosti složek proti stárnutí v denním krému – antioxidantů, aminokyselin, peptidů proti stárnutí, rostlinných extraktů a řas.

Retinol by také doplnil seznam, ale způsobuje zvýšenou citlivost kůže na ultrafialové záření, což může vést k pigmentaci. V denních krémech se proto retinol a jeho deriváty vyskytují buď v nízkých koncentracích nebo jsou zcela vyloučeny.

Jiná věc je, když krém obsahuje bakuchiol - alternativu retinolu, cennou složku rostlinného původu, stále více využívanou v kosmetice. Přesně to najdete v LINE REPAIR NUTRIENT Denním krému Bakuchiol s SPF15.

Na rozdíl od retinolu bakuchiol nezvyšuje citlivost na slunce, takže SPF v krému je pouze doplňkovým faktorem ochrany před zářením. Ale zjemňuje pokožku a zvyšuje její elasticitu, rozjasňuje a rozjasňuje, stimuluje obnovu kolagenových vláken, bojuje proti akné a změnám souvisejícím s věkem.

Existují 4 hlavní směry působení krému:

  • Dlouhotrvající a hloubková hydratace a posílení pokožky.
  • Obnova mikroflóry - za to je zodpovědný komplex Microbiota regulator & Yogurtene.
  • Ochrana před sluncem - extrakt z kakaových semen minimalizuje dopad volných radikálů a zabraňuje digitálnímu stárnutí.
  • Antimikrobiální a regenerační účinek.