3 pravidla péče a 3 krémy pro oční okolí

Každý má svou vlastní představu o ideální oblasti kolem očí. Pro někoho je to absence jemných vrásek, i když mnohým vrásky kolem očí dokonce sluší. Jak pečovat o oční okolí, aby zde pleť zůstala dlouho svěží a mladá? 

Pravidlo č. 1 Oční okolí potřebuje samostatné produkty

Přípravky na pleť kolem očí jsou často na posledním místě našeho seznamu kosmetických produktů. V nejlepším případě tato oblast dostane krém na obličej. Ale marně, protože i na odličování očí se doporučují samostatné jemné produkty. Kůže fixní části víčka je velmi tenká – tloušťka povrchové vrstvy se pohybuje od 0,2 do 0,5 mm. Nižší hustota zvyšuje práh citlivosti - pokožka tak snadno „rozpoznává“ koncentrace aktivních složek jakéhokoli pečujícího produktu, který pro ni není vhodný, zejména krém na obličej.

Pravidlo č. 2. Pravidelné používání

Oční krém je třeba aplikovat ne občas, ale denně – ráno a večer. Důležité je zde najít produkt, jehož použití se stane příjemným rituálem. Ačkoli to není povinný bod, je nutné vytvořit zdravý návyk na péči o sebe.

Zde jsou tři voňavé, účinné a všestranné produkty na oční okolí s příjemnou texturou a účinkem proti stárnutí. Všechny dodávají pokožce pružnost a pevnost, ale každý má svou unikátní vlastnost:

          

BioPhyto Rozjasňující oční krém- odstraňuje známky otoku, viditelně zesvětluje tmavé kruhy, zlepšuje tón pleti.

Muse Obnovující oční krém - odstraňuje otoky a tmavé kruhy, výrazně zlepšuje tón pleti, obnovuje a udržuje hladinu vlhkosti v epidermis.

Line Repair FIRM Zpevňující oční krém- redukuje otoky a tmavé kruhy, zvyšuje regenerační potenciál pleti, zklidňuje, zmírňuje zarudnutí.

Pravidlo č. 3 Správná aplikace

Stává se, že o produktu uděláme mylný závěr na základě prvního dojmu – na kůži je příliš hustý nebo nepříjemný. To vše se může stát kvůli chybám v aplikaci – například jste nanesli silnou vrstvu krému těsně u sliznice oka. Kůže orbitální zóny je volná, nejsou zde žádné mazové a potní žlázy. Přebytek krému (zejména v noci) může vytvořit efekt „zavřeného víčka“, který ve spojení s již tak slabým fungováním lymfy vede k nepříjemnému pocitu.

Jak to udělat správně: Aplikujte přípravek na pokožku kolem očí na pevnou část očnice, nesahající 5 mm od okraje řas. Použijte minimální množství krému – na jedno oční okolí vystačí množství o velikosti hrášku. Rovnoměrně ji rozprostřete, začněte od vnějšího koutku oka k vnitřnímu, lehkými poklepávacími pohyby.